Apa – izvor de sănătate

Photo

Descrierea activităţii: Activitatea a constat în realizarea unui film documentar privind importanţa apei pentru viaţă. Elevii împărţiţi în grupe s-au deplasat pe cursurile de apă din comuna Raucesti şi din zonele limitrofe, precum şi în locurile predispuse la poluare. S-au identificat locurile poluate şi sursele de poluare. Imaginile surprinse s-au descarcat în laptop, apoi s-au prelucrat şi s-au aşezat în ordine cronologică. Alt grup de elevi au realizat comentariul documentarului. Vizionarea filmului s-a facut în cadru lărgit (elevi, părinţi, cadre didactice, reprezentanţi ai comunităţii locale şi alţi invitaţi). Filmul realizat va fi utilizat la orele de cunoaştere a mediului înconjurător, la orele de dirigenţie, în cadrul comisiilor metodice din şcoală.

Photo

Să fim eco!

Photo

Descrierea activităţii: Activitatea a constat în realizarea si amplasarea de panouri cu conţinut educativ. Elevii au cautat materiale din care au selectat enunţuri cu caracter educativ privind protecţia mediului.

Artistul plastic a scris conţinuturile selectate de elevi, decupand literele ce au format textele, pe autocolante de culoare verde. Apoi cu ajutorul copiilor, le-au lipit pe panourile din tabla vopsite in alb. S-au fixat panourile în zone cu trafic intens de pe raza comunei.

Logon