Anunţ activităţi pentru luna aprilie! "Scoala altfel"

Photo

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a zăpezilor şi temperaturilor foarte scăzute din zona noastră, activitatea “Apa în natură – parte din viaţă”, nu se poate realiza de către grupurile de elevi în luna martie, conform graficului de activităţi.

Astfel, în luna aprilie se vor desfăşura două activităţi de ecologizare:

1. “Apa în natură – parte din viaţă”

Descriere: Activitatea constă în igienizarea cursului de apă Sarata şi Brustura.
Grupul de elevi, părinţi şi cadre didactice, va fi împărţit pe grupe de lucru dispuse pe întreaga lungime a cursului apei. Elevii colectează deşeurile, le sortează iar părinţii, cu mijloace de transport proprii, le depozitează în spaţiul special amenajat.

2. “Învaţă-mă să ocrotesc natura”

Descriere: Activitatea constă într-o tabără de ecologizare a satelor Răuceşti, Oglinzi, Ungheni, Săveşti si zona turistică Monument - Cetatea Neamtului, Tg. Neamt.
Elevii împărţiţi pe grupe vor desfăşura activităţi de colectare a deşeurilor în perimetrul zonelor afectate. Vor primi saci menajeri în care vor sorta şi colecta deşeurile şi vor îndepărta plantele dăunătoare. Pentru un impact mai mare asupra elevilor, în a doua campanie se va petrece o noapte în mijlocul naturii.

Pentru desfăşurarea acestor activităţi s-au achiziţionat următoarele: cizme cauciuc, saci menajeri, mănuşi unică folosinţă, sape, greble, lopeţi, lanterne, pelerine ploaie, corturi, saci de dormit, binoclu.

Photo
Logon